Vecka 20

Trots den oväntat tidigt gassande sommarsolen kom nästan alla våra musiker, sångare och skådisar till repetitionerna. Fantastiskt!

På tisdagen den 15 maj jobbade vi med inledningsscenen ”På väg”.
Vi vill berätta hur människor sedan urminnes tider befunnit sig på väg. Från krig, svält, otrygghet till ett hopp om ett bättre liv.
Eftersom vi berättar 100 år av Hallstas historia, startar vi med de människor som var på väg 1918 och fram till idag. Till Hallsta bland annat. Med hopp, med sorg, med saknad, med framtidstro.
Ensemblen delades in i fyra grupper, som skulle röra sig – på väg – åt olika håll för att sedan mötas. Det tog sin lilla tid, men det känns som om det kommer att bli ett häftigt öppningsnummer. Nästan 70 personer i bild!

Onsdagen den 16 maj var det dags för öppningsscenen i akt 2.
Där handlar det om Hallsta hammare, som aldrig ska sluta slå. Drömmen är att kalla publiken till sina platser efter pausen med ljudet från äkta gamla städ och hammare; så som det låtit i smedjan i mer än 300 år.
Direkt därpå skådar vi Bultströmmen. Strömmen gestaltas av fem unga tjejer med cykelstyren. Härligt grepp!
Och naturligtvis samlas successivt alla övriga skådisar som ”hallstingar” för att se och återuppväcka minnet av den Bultström, som var en verklighet för några decennier sedan.
Kören, förstärkt med tre mogna manliga röster, gjorde tillsammans med orkestern en strålande bakgrundsinsats.

Vi har också haft två interna produktionsmöten. Bl a har vi besökt spelplatsen, som nu håller på att byggas. Det blir fint!
Vi har också pratat om den internationella mini-marknaden, som ska hållas på spelområdet runt föreställningarna och bestämt att ha ett möte med volontärer (vi behöver mycket hjälp runt omkring) den 31 maj.
Marknadsföring och biljettförsäljning är också på gång.

Puh, mycket är det – men än finns både tid och lust!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s